Кошик
4046 відгуків
Завжди актуальний прайс-листПерейти
Добрива купити оптом, Насіння купити оптом, Агроволокно купити, Краплинний полив — 7 СОТОК
+380 (67) 458-52-45
+380 (95) 028-76-08

Посівний календар 2011 для городників.

Посівний календар 2011 для городників.

Місячний 2011 рік за китайським і в'єтнамському місячним календарем, рік Кролика почнеться тільки 3 лютого 2011 року, а закінчиться 23 січня 2012 року.

alt text

У східному місячному календарі кожен рік пов'язаний з якоюсь твариною (миша, бик, тигр, кіт, дракон, змія, кінь, коза, мавпа, півень, собака, кабан). Місячний рік не має фіксованої дати початку, так як це пов'язано з мінливим по часу моментом молодика. Місячний новий рік може розпочатися з 21 січня по 19 лютого, коли Сонце проходить по зодіакальному знаку Водолія. Саме молодик, що відбувається в цьому проміжку, починає новий місячний рік. Місячний рік, як і сонячний рік складається з 12 місяців. Тривалість місячного року становить близько 354 днів, що на 11 днів менше сонячного року. Щоб врівноважити цикли цих двох календарів і компенсувати цю різницю в протяжності сонячного і місячного року, раз на три роки місячний рік складається з 12, а 13 місяців. Цей додатковий місяць називається «вставним».

Місячний календар – великий помічник. Все живе на Землі перебуває під впливом місячних ритмів. Тому важливо враховувати їх в садово-городньої роботи.
Отже, Посівний календар на 2011 рік.

СІЧЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Який перший день нового року, такий перший день літа. До Різдва Христового (7) високі кучугури – до хорошого році. На Васильєв день (14) вітер дме з півдня – до жаркого літа, зі сходу – до щедрого врожаю фруктів. На Водохреще (19) буде повня – прийде велика вода. На Григорія Летоуказателя (23) іній на деревах – до холодного літа. У Тетянин день (25) вигляне сонечко – рано прилетять птахи, випаде сніг – до дощового літа.

ЛЮТИЙ 2011.

Подивитися по днях...
На Юхима (2) хуртовина вся Масляний тиждень метельная. Опівдні проглянет сонце – до ранньої весни. В середині місяця зорепад – до тихої весни. На Стрітення (15) вигляне сонце – зустріч весни з зимою відбулася, а якщо ні – морози триватимуть. Кішка ховає лапи – до сильних морозів. Морози на Вакулу Телятника (19) – до бурхливої весни і спекотного літа

БЕРЕЗЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Сильний вітер вночі – йде потепління та сильні дощі. Жайворонок прилетів – тепло прийшло. Вранці стелиться туман по воді – буде хороша погода, а піднімається вгору – до негоди. Граки летять прямо в свої гнізда – весна буде дружна. Сорок сороків (22) – друга зустріч весни. Якщо день погожий – сорок днів тепло, якщо непогожий – то холодно. У березні посилення вітру вночі віщує потепління й рясні опади.

КВІТЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Весняні води йдуть з шумом – виростуть гарні трави. Похмура погода прояснюється – вночі будуть заморозки. Сонце відразу після світанку йде за хмари – на дощ. Павук ховається в кут павутини – чекай дощу. Якщо туман після сходу сонця відразу розсіюється – день буде погожий. Якщо дощ починається великими краплинами, то він скоро пройде.

ТРАВЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Кульбаба днем стискає свою «шапочку» – до негоди. Горобці в пилюці борсаються – до дощу. Рано зацвіла черемха – до теплого літа. На апостола Якова (13) ясний схід сонця – до ведренному льоту. Висока й крута веселка – на вітер, а яскрава – до негоди. Якщо зірки яскраво мерехтять вночі, а вранці закриті хмарами – опівдні буде гроза. Рясна роса вранці обіцяє спекотний день.

ЧЕРВЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Багато шишок на ялинах – до урожаю огірків. Польові квіти пахнуть сильніше звичайного – буде злива. Хмари пливуть високо – до гарної погоди. Перед грозою сонце ховається в пелену. Цвіркун ввечері кричить на хорошу погоду, мовчить – на негоду. Ночі теплі – буде багато меду. Багато хрущів – до жаркого літа.

ЛИПЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Зозулі кують – попереду погожі теплі дні. Гедзі і оводи особливо злі перед дощем. Кінь лягає на землю-перед сирою погодою. Квітки березки закриваються – до дощу. Ластівки і стрижі літають високо – до гарної погоди. Дим стелиться по землі – до негоди, піднімається вгору – до спеки. Голуби воркують на теплу погоду.

СЕРПЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
На Ганну Холодницю (7) випаде холодний ранок – зима буде холодною. Павуки плетуть довгі нитки павутини і багато – хороша погода надовго. Увечері співає коник – ранок буде теплим і сонячним. Який Степан Сінник (15), такий і вересень. На Преображення (19) сухо – до сухої осені, ясно – до суворої зими. Павуки виходять на полювання – наближається негода.

ВЕРЕСЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Чим сильніший вітер, тим менша загроза заморозків. Собака риє землю або катається по землі – до дощу і негоди, згортається клубком – до холоду. Листя на березі пожовкли – очікуються заморозки. Сіль відволожується – до мокрої погоди. Бабине літо (14) починається ясним днем – літо буде теплим. Якщо весь цей час буде сухо, то осінь буде дощова.

ЖОВТЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Якщо на Ірину (1) журавлі полетять, то на Покров (14) буде мороз, якщо ні, то зима настане пізніше. Великі бульбашки в калюжах – до негоди та сильного дощу. Якщо на Сергія (8) випаде сніг, зима прийде на Михайлів день (21). Який Покрив, така і зима. Яскравий місяць – до ясної погоди, бліда в ореолі – до снігу.

ЛИСТОПАД 2011.

Подивитися по днях...
На Якова (5) сніжна крупа чи град – на Мотрону (22) зима зміцниться і на ноги встане. Заєць приходить в сад – буде сувора зима. Блимають зірки – до холоду. У день Матвія (29) вітри, сильні будуть заметілі до Миколи зимового (19 грудня). Сонце сідає в велика хмара – чекай на буран.

ГРУДЕНЬ 2011.

Подивитися по днях...
Якщо сніг на полі хвилястий – буде гарний урожай. Снігур цвірінькає під вікном – на відлигу. Скільки Нікола зимовий (19) дасть снігу, стільки Нікола весняний (22 травня) дасть трави. На Агея випаде іній – тепле Різдво (7 січня), якщо мороз, то простоїть до Водохреща. Гуси ляскають крилами і стоять на одній нозі – до морозів.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner